Komplementbostadshus

Lån till Attefallshus

Att vara den som har ett behov av att bygga ut, kan vara knepigt då det oftast behövs ett bygglov. Nu finns det dock något som kallas för komplementbostadshus. Ja, i folkmun brukar detta vara samma sak som går under namnet attefallshus. När det gäller dessa byggnader, kommer du att

sedan 2014 inte behöva något bygglov. Det hela började med att du fick bygga 25 kvm utan bygglov. Detta har nu ändrats till hela 30 kvm, vilket gör att detta kan bli det första huset som din dotter eller son flyttar in i. Andra gånger finns det andra användningsområden för dessa praktiska byggnader. De kan exempelvis användas som gäststuga. Många behöver dock ta ett lån till attefallshus, då dessa inte är helt gratis att bygga.

Beräkna kostnaden för ditt attefallshus

Precis som vanligt är det viktigt att ha koll på sina utgifter och hur mycket det kostar att göra något. Detta gäller även vid byggnation av ett komplementbostadshus. Kostnaden för detta kommer att variera kraftigt, då det helt enkelt handlar om vilken standard du vill ha på ditt komplementbostadshus. Är det så att du vill slå på stort kan detta bli en dyr historia, medan du som vill komma billigt undan också kan lyckas med detta.

Något som dock står helt klart, är att du som bygger utan bygglov inte får bygga större komplementbostadshus på din tomt än 30 kvm. Detta betyder att du som inte sätter in en toalett i guld, kommer att klara skivan genom ett privatlån utan säkerhet. Dessa beviljas idag upp till 600 000 kronor, vilket kan ge dig ett riktigt fint attefallshus på tomten. Hur som helst är det viktigt att du vet hur mycket det kommer att kosta att bygga. Detta då du som de flesta andra inte vill ta på dig mera lån än vad som krävs för att slutföra detta spännande projekt.

Så tar du ett lån till attefallshus

När du står med alla fakta i handen och det är dags att påbörja byggnationen av ett komplementbostadshus, är det först och främst pengarna som krävs. Är det då så att du planerar att ta lån till attefallshus, kommer du behöva ansöka om detta online. Idag erbjuds det mycket bra, snabba och förmånliga lån online. Ett av dessa är det som kallas för privatlån utan säkerhet upp till 600 000 kronor.

Att bara ansöka om lån hos en långivare kan vara jobbigt. Här kan det vara så att du av någon anledning får avslag, vilket då betyder att du måste ansöka hos en annan. Detta kan då både leda till att du får ett flertal UC vilket inte är positivt samt att det drar ut på tiden att starta bygget. Här är det alltid bäst att ansöka om lån till attefallshus hos en låneförmedlare. Många gånger finns det hos dessa mellan 25-40 anslutna banker och kreditinstitut.

På så sätt kan du pröva din möjlighet till lån online hos alla dessa med enbart en kreditupplysning. Detta gör att du får många svar. Oftast har du alla inom 24 timmar. Sedan är det bara att sätta sig ned, jämföra och välja ut det bästa erbjudandet. Efter det sitter pengarna på kontot inom 3-4 dagar och det är då dags att åka till byggmarknaden och handla allt du behöver till ditt nya fina
komplementbostadshus.
ta ett lån

Regler vid byggnation av komplementbostadshus

Precis som med allt i livet finns det regler vid byggnation av ett komplementbostadshus. Det är inte bara att slå upp detta precis som du vill. Ett exempel på detta är att du som vill uppföra denna byggnad på ett avstånd som ligger närmare än 4,5 meter från tomtgränsen. Ja, då måste du har dina
grannars medgivande till detta för att kunna fortskrida utan att behöva något bygglov.

Att du sedan inte behöver ansöka om något bygglov, innebär inte att det bara är att skrida till verket. Här vill fortfarande Boverket vara med. Med andra ord måste du alltid göra en anmälan om byggnation till Byggnadsnämnden och få ett startbesked från dem innan du kan sätta igång. I övrigt kommer sedan Boverkets konstruktionsregler att gälla så att säkerhet och stabilitet bibehålls. Övriga regler finns också gällande avstånd till strand, sjö eller vattendrag såväl som till allmän väg och järnväg. All denna information kan du få direkt på Boverkets hemsida.

Slutsats

Allt som gäller investering som leder till ett ökat värde på lång sikt är positivt. Så är det med
komplementbostadshus även när du behöver ta lån för att bygga detta. Precis som när de flesta
köper hus, måste det tas ett lån. Detta är också ett hus, men ett mindre sådant. Med andra ord ska
du inte tveka att ta lån till attefallshus. Här finns det idag så många bra privatlån utan säkerhet upp
till 600 000 kronor på nätet, att du snabbt kommer att finna en låg kostnad för något som du
verkligen har nytta och glädja av.
Designed by AK Hansson Solutions
All rights reserved 2021